Szabadidő

Lebénítja Budapestet a repülő cirkusz

Jelentős változásokat hoz Budapest közlekedésében a Red Bull Air Race hazai futama. Más útvonalon járnak a buszok, hidakat és rakpartokat zárnak le a repülők kedvéért.

Nemcsak a zajterhelés nő, hanem a közlekedés is jelentősen megváltozik a hétvégi Red Bull Air Race miatt, amelynek budapesti futamát június 29-e és július elseje között rendezik meg a Duna fölött. A BKK tájékoztatása szerint már csütörtöktől szakaszos forgalomkorlátozásokra kell számítani a Bem rakparton, a Clark Ádám téren, a Várkert rakparton, a Lánchídon, a Széchenyi István téren és a Széchenyi felső rakparton is egészen vasárnapig.

Lezárások csütörtökön

Nemcsak a Red Bull Air Race alatt, hanem a helyszíni edzések miatt is lezárják a hidakat, így csütörtökön 12.30 és 14.30 között, pénteken pedig 8.30 és 16.30 között lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint a Lánchidat. 

Lezárások pénteken

Péntek este 10 órától hétfő hajnalig nem lesz használható a Budai alsó rakpart a Margit híd és a Bertalan Lajos utca között, a Pesti alsó rakpart a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint több Batthyány tér környéki utca.

Lezárások szombaton és vasárnap

Szombaton 9.30 és 18 óra között, majd vasárnap 10.45 és 18.30 között nem lehet közlekedni a Clark Ádám téren, a Fő utcában, a Lánchídon, a Lánchíd utcában, a Váralagútban, a Széchenyi rakparton és a Széchenyi téren sem.

Metróállomásokat is lezárnak

A BKK tájékoztatása szerint a 2-es metró a résztvevők számától függően sűrűbben közlekedhet, és biztonsági okokból lezárhatják a Batthyány téri és a Kossuth Lajos téri megállót. A 2-es villamos a Közvágóhídtól csak a Március 15. térig szállít utasokat, a D11-es és D12-es hajójáratok két szakaszra osztva közlekednek a hétvégén. Terelt útvonalon közlekednek a 15-ös és 115-ös, valamint a 105-ös buszok, a 19-es és 41-es villamos a 17-es járat vonalára terelve a Krisztina körúton jár, a 16-os buszok pedig a Széll Kálmán térről csak a Clark Ádám térig visznek utasokat.

Parkolás? Felejtsd el!

A rendezvény ideje alatt nem lehet majd megállni Budán a Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Attila út–Döbrentei tér által határolt területen, Pesten pedig a Carl Lutz rakpart–Jászai Mari tér–id. Antall József rakpart–Kossuth Lajos tér–Széchenyi rakpart–Belgrád rakpart által határolt területen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top