Szabadidő

Kerekesszékében ülve terelte le a vaddisznókat a főútról

Mire a szakmai segítség megérkezett volna, addigra megoldotta egyedül is a problémát. Zizi Nagy Zita festőművész útját a minap két vaddisznó állta el, ezért muszáj volt az állatokat visszaterelnie a kerítésen túlra. Mindezt a kerekesszékében ülve kivitelezte.

A festőművész vasárnap reggel indult el férjével Győrszentivánról az ETO Parkba az M19-es autóúton, amikor meglátta, hogy két vaddisznó is sétálgat előttük, az út szélei között ingázva. 

Félreálltak, és mivel Nagy Zita elmondása szerint a férje nagyon tart ezektől az állatoktól, így ő gurult ki kerekesszékével az autóból, hogy levezényelje a vaddisznókat az útról. Közben próbált segítséget kérni, hívta a 112-őt is, de nem történt semmi, úgyhogy ő vette kézbe az ügyet. 

Kitette az elakadásjelzőt, mert nagy sebességnél egy vaddisznóval való ütközés akár halálos balesethez is vezethet – meséli a Borsnak –, majd a férjét hazaküldte drótvágóért, hogy a vadhálón rést vághasson, amelyen keresztül az állatok el tudnak menekülni.

“Amikor öt méterre megközelítettem az egyiket, rákiabáltam: légy szíves menj a lyuk felé, és hallgatott rám. Átsétált a másik oldalra, és távozott. Aztán utánaeredtem a másiknak. Arra is határozottan rászóltam, és követte a barátját” – részletezte bátor tettét. Időközben kijött az útkezelőtől egy ember, de addigra Zitáék már leterelték az útról a vaddisznókat. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top