Szabadidő

VOLT Fesztivál: kezdődik a hat napig tartó ereszd el a hajam!

Napszemüveg, fogkefe és gumicsizma be van pakolva? Hétfőn kezdődik az idén jubiláló VOLT Fesztivál, amely rendhagyó módon 2017-ben hat napig tart majd. 150 ezer embert várnak bulizni, az ő kedvükért még a nagyszínpad előtti küzdőteret is kibővítették. Ezekre nézz el, ha idén Sopronban fesztiváloznál.

Hétfőn tíz órakor nyitja meg kapuit a 25. Telekom VOLT fesztivál, amelyre több mint százötvenezer vendéget várnak – mondta Fülöp Zoltán, a rendezvény egyik főszervezője az MTI-nek.

A gördülékenyebb bejutás érdekében a főbejárat áteresztőképességét megnövelték, emellett megnyitnak egy második bejáratot is. Újdonság, hogy megnövelték a nagyszínpad küzdőterét is, idén már 45 ezren tombolhatnak majd egyszerre itt. A szervező szerint a küzdőtér bővítésére elsősorban a Linkin Park keddi koncertje miatt volt szükség.

A fesztivál negyedszázados történetében először idén hatnapos a rendezvény, amelyen több mint kétszáz produkciót láthat a közönség. A második Petőfi Zenei Díjakat hétfőn, a mínusz egyedik napon egy két és fél órás show keretében adják át nyolc – az év dala, az év zenekara, az év férfi és női előadója, az év videoklipje, az év koncertje, az év DJ-je és az év felfedezettje – kategóriában. Az életműdíjat idén Demjén Ferenc veheti át. A gála után kétórás koncertet ad Fatboy Slim.

A Linkin Park a keddi nulladik napon lép fel a nagyszínpadon, szerdán Ellie Goulding és a Wellhello zenél. Csütörtökön a Rapülők, a Punnany Massif és Martin Garrix, pénteken az Enter Sikari, a Paramore és a Pendulum, szombaton a Cult, az Imagine Dragons és a Knife Party lesznek a Telekom Nagyszínpadon.

A kisebb színpadokon a magyar zenei felhozatal lesz erős: a Lóci játszik, a Subscribe, a Brains, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, a Tankcsapda, a Quimby, a Halott Pénz, az Anna & The Barbies, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Péterfy Bori & Love Band, a Margaret Island, az EDDA, a Hiperkarma, a 30Y, az Ektomorf, a Fran Palermo, a Bëlga, az Irie Maffia, a Qualitons, Freddie, Fábián Juli & Zoohacker, Bródy János, a Budapest Bár, a Magashegyi Underground, a KFT és Charlie is fellépnek. 

A fesztiválozóknak mintegy hatszáz mobil mellékhelyiséget és több mint százötven tusolót állítottak fel. A kemping hátsó részében mintegy ötezer sátorhely áll rendelkezésre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top