Szabadidő

A Harry Potter-rajongókat meglepetés várja a Facebookon

A közösségi oldal így ünnepli a világszerte rendkívül népszerű varázslótanonc megszületésének huszadik évfordulóját.

J. K. Rowling számára is jelentős dátum a mai, ugyanis 1997. június 26-án jelent meg először a Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Pihlosopher’s Stone).

A Harry Potter-sorozatból összesen hét kötet jelent meg, az utolsó a 2007-ben piacra dobott Harry Potter és a Halál ereklyéi volt. A könyveket természetesen filmen is feldolgozták, a hét kötetből nyolc film és egy rövidfilm is elkészült. A főbb szerepeket alakító Daniel Radcliffe-et és Emma Watsont ma már a legjobban fizetett hollywoodi sztárok között tartják számon.

A Facebookon ebből az alkalomból ma egy különleges meglepetéssel találkozhat bárki, aki egy posztjában megemlíti a könyvekből ismert, a varázslóiskola tagozatait jelentő házak nevét: azok saját jellegzetes színükkel jelennek meg, sőt, egy varázspálca is megjelenik, amely villámokból és csillagokból álló tűzijátékkal teszi teljessé az ünneplést.

A funkció sajnos csak a házak eredeti, angol nevével működik. Vagyis csak akkor fogjuk látni a színeket és az animációt, ha a Slytherin, Hufflepuff, Gryffindor vagy a Ravenclaw szavakat használjuk. A magyar verziókkal – Mardekár, Hugrabug, Griffendél és Hollóhát – nem működnek, de nem csodálnánk, ha előbb-utóbb ezt is lehetővé tennék, elvégre J. K. Rowling könyveit 73 nyelvre fordították le, világszerte pedig mintegy félmilliárd példányt adtak el a kötetekből, így a Harry Potter lett a világ legsikeresebb könyvsorozata.

Bár J. K. Rowling elég aktív Twitteren – többször felemelte például a szavát a nők elleni erőszak, illetve Donald Trump amerikai elnök különféle botrányai ellen –, az írónő egyelőre még nem posztolt semmit a jeles évforduló alkalmából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top