Szabadidő

50 év után kiszabadították a láncon tartott elefántot

A hatalmas állatot egy nemesi család tartotta, és szent kabalaként kiállítva engedték, hogy a helyiek tiszteljék. A Gajraj névre keresztelt elefánt most végre szabad lehet.

Gajraj, az elefánt most nagyjából 70 éves – élete 50 évét fogságban, szent kabalaállatként kiállítva élte. Az állat egy indiai nemesi család tulajdonában volt, és egy templom totemeként láncra verve fogadta a helyiek imáit.

50 év után kiszabadították a láncon tartott elefántot

Most a PETA és más állatvédők kampányának hála a Wildlife S.O.S.-nek végre sikerült kiszabadítania Gajrajt, akit szabad életre és hosszú rehabilitációra visznek egy rezervátumba. Az elefánt ugyanis pocsék állapotban volt: patáján tályogok keletkeztek, amik könnyen átterjedhettek volna a csontra is, részlegesen megvakult, és csípőjével is voltak problémák.

Az állat most már biztonságban és végre szabadságban élhet – első felszabadult pillanatait egy óriási homokfürdővel ünnepelte, ami az állatvédők szerint bizonyítja, hogy minden szenvedés és fáradozás megéri, ha egy állat megmentése a cél.

50 év után kiszabadították a láncon tartott elefántot

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top