Szabadidő

Múzeumok Éjszakája 2017 – Ezekre a helyekre feltétlenül menj el!

Idén is lesz Múzeumok Éjszakája programsorozat az egész országra kiterjedően. Elő tehát a kávés termoszokkal, mert érdemes lesz felkutatni sötétedés után a közelünkben lévő múzeumokat, ahol esetleg nappal még nem is jártunk!

Június 24-én délutántól egészen másnap kora hajnalig várják az ország múzeumai a kalandvágyó érdeklődőket, hogy megmutassák állandó vagy erre az alkalomra összeállított kiállításaikat, tárlataikat. A legtöbb helyen interaktív programokkal várják az egész családot, külön gyerekekre szabott foglakozásokkal.

Mi történik a Múzeumok Éjszakáján?

A Múzeumok Éjszakáján egészen délutántól kezdődnek már az események és éjjelig tartanak a programban szereplő helyszíneken. Az egyik legizgalmasabb dolog éjszaka múzeumba menni, hiszen ezekben az órákban egészen különleges arcát mutatja a múzeum.

A Népművészeti Múzeumnak már az épülete is műalkotás (Fotó: Wikipedia)
Az Iparművészeti Múzeumnak már az épülete is műalkotás (Fotó: Wikipedia)

Éjszaka a múzeumban

A fő helyszín idén Debrecen lesz, a program kiemelt témája pedig az értékőrzés. Persze nem csak Budapesten és Debrecenben lesznek nyitva a múzeumok június 24-én éjjel a Múzeumok Éjszakája keretében, hanem az alábbi városokban is: Baja, Balassagyarmat, Balatonszárszó, Báta, Békéscsaba, Budakeszi, Cegléd, Debrecen, Dég, Dunaújváros, Ebes, Eger, Érd, Esztergom, Fertőd, Fonyód, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Hajós, Herend, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Kehidakustány, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Kislőd, Kisvárda, Körmend, Kunszentmárton, Mezőkövesd, Miskolc, Monor, Mór, Nádasdladány, Nagycenk, Nagykanizsa, Ozora, Pákozd, Pannonhalma, Párkány, Pásztó, Pécel, Pécs, Poroszló, Püspökladány, Putnok, Rudabánya, Salgótarján, Simontornya, Sopron, Százhalombatta, Szécsény, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szenna, Szentendre, Szolnok, Szombathely, Tápiószele, Tata, Tatabánya, Tiszavasvári, Túrkeve, Vác, Vásárosnamény, Veszprém, Zalaegerszeg, Zirc, Zsámbék. Választék tehát lesz bőven, mindenki kiválaszthatja kedvenc múzeumát, ahová ellátogat a Múzeumok Éjszakáján.

Debreceni programok a Múzeumok Éjszakáján

A tavalyi Múzeumok Éjszakáján a Debreceni Déri Múzeum volt az egyik legtöbb látogatót vonzó vidéki programhelyszín, és így, hogy idén a rendezvény fő helyszíne is ide került, valószínűleg a tavalyinál is több érdeklődőre számíthatnak. Koncertekkel (Crocodile Rock, Éva Presszó, Bordó Sárkány), a gyerekeknek kézműves foglalkozással, ninjákról szóló tárlatvezetéssel várják délután és este a múzeumlátogatókat, majd egy látványos tűzzsonglőr-bemutatóval (Lángoló csigák) és Szent Iván-éji tűzugrással zárják a programot.

A Múzeumok Éjszakája programjait és az összes helyszínt a hivatalos oldalon találod. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top