Szabadidő

Visszavonul az egyik legtehetségesebb férfi színész, Daniel Day-Lewis

Felhagy a színészettel a Vérző olaj, a Lincoln, a New York bandái és még számos remek film főszereplője, Daniel Day-Lewis. A 60 éves színész visszavonulásával kapcsolatban egy szűkszavú nyilatkozat jelent meg.

Nem árulta el a színész visszavonulásának okát Daniel Day-Lewis szóvivője, aki egy rövid közleményben erősítette meg a Variety értesülését: “Day-Lewis többet nem fog színészként dolgozni, és elmondhatatlanul hálás kollégáinak és a nézőknek. Ez egy magánjellegű döntés, amelyet sem ő, sem képviselői nem fognak a továbbiakban kommentálni.”

Day-Lewis az egyetlen férfi színész a világon, aki főszerepeit háromszor is Oscar-díjra váltotta, A bal lábam, a Vérző olaj és a Lincoln című filmdrámákért kapta meg az elismerést. Ezeken kívül az Apám nevében és a New York bandái című drámákban nyújtott alakításaiért is jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában. 

 A jelenleg hatvanéves színész több mint négy évtizede ismeri a szakmát, először 14 évesen,  a Vasárnap, átkozott vasárnap című filmben próbálta ki magát egy kis szerepben. Első komolyabb munkái Az én mosodám és a Szoba kilátással voltak, azóta játszott már cseh regényfőhőst, harcos indiánt, amerikai elnököt, írót, olajmágnást és bandavezért is. 

Daniel Day-Lewis utolsó moziját várhatóan 2017. december 25-én mutatják be, ez lesz a divat világáról szóló Phantom Thread című film, amelyben a színész ismét Paul Thomas Andersonnal, az Oscar-díjas Vérző olaj rendezőjével dolgozhatott. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top