Cuki Zokni a nyíregyházi zoo sztárja – fotók

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Kis alpakacsikó született a Nyíregyházi Állatparkban, fehér lábai után a Zokni nevet kapta gondozóitól.
2017. 06. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Kis csikó született a Nyíregyházi Állatpark alpakacsapatában. A 8 kilogrammal világra jött kis alpakát Zokninak nevezték el a gondozói, mert lábai fehér mintázatúak. Zokni legalább féléves koráig anyatejjel táplálkozik, ezért szinte minden idejét anyja mellett tölti, de a kifutójával és a nyolctagú alpaka csapat többi tagjával is ismerkedik.

A kis patást már a látogatók is megtekinthetik az Andok kalandok  függőhídjáról, ahol tapírokkal és kapibarákkal (vízidisznókkal) él társbérletben a Dél-Amerika bemutató sereglet legfiatalabb tagja.

Az alpaka (Vicugna pacos) a jóval ismertebb láma rokona, az újvilági tevefélék közé tartozik. Amíg azonban a lámát többhasznú háziállatnak tenyésztették ki Dél-Amerika őslakói, addig az alpakát elsősorban a gyapja miatt tartják, mivel az igen jó minőségű, rendkívül finom szálú, kiváló hőszigetelő, nem zsírosodik és nem allergén. Az Inka Birodalomban különleges tiszteletben részesítették a fajt: gyapjából készült a királyi öltözék, és számos vallási szertartásban részt vett az „istenek ajándéka” – írja honlapján a Nyíregyházi Állatpark.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus