Még látványosabb lehet a margitszgeti zenélő szökőkút

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A margitszigeti zenélő szökőkút multimédiás bővítéséről is dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
2017. 06. 13. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A testület a Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés elfogadásával dönthet arról, hogy multimédiás videó- és lézervetítésre alkalmas eszközökkel bővítik a zenélő szökőkutat.

A javaslat szerint a Margitsziget látogatottságára és a vizes világbajnokság rendezvényeinek helyszíneire tekintettel indokolt növelni a szökőkút már meglévő látványélményét – fény- és vízjátékshow-ját –, megőrizve a szökőkút egyediségét

Továbbfejleszthetik a margitsziget zenélő szökőkutat

„A jelenlegi, változatos zeneszámokkal összehangolt, este megvilágított vízjáték kiegészül egy 30x15 méteres vízvászonra történő, szürkület utáni vetítési lehetőséggel” – fogalmaztak a javaslatban. Mint írták, a már meglévő, esti zenei show-val összedolgozva a vízvászonra video- és lézerprojektor segítségével látványos multimédia anyagokat lehet vetíteni, amelyek hangosítását a meglévő hangfalrendszer biztosítja.

A szökőkút meglévő vezérlőrendszere kis kiegészítésekkel alkalmassá tehető az új fúvóka szivattyúja, illetve a lézer- és videoprojektorok vezérlésére. Az előterjesztés szerint a beruházás bruttó 39,6 millióból valósulhatna meg.

A testület dönthet arról is, 10 millió forintot biztosít arra, hogy a Városháza Park és Oázis projekt keretében, idény jelleggel installációkat, fából készült padlóburkolatot, a dézsákba telepített növények közé pedig ülőalkalmatosságokat helyeznek ki a parkba.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus