Szabadidő

Aranyérmes számunk búcsúzik az olimpiától

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bevezetett néhány változást az olimpiai sportágak versenyzői létszámában és a teljesítendő számokban. A magyarokat a birkózás változtatásai érinthetik rosszul.

A kötött- és szabadfogású birkózásban összesen 192 hely lesz. Ötvenhattal csökkent a létszám a férfiaknál. Mivel mindkét fogásnemben hat súlycsoport van, előfordulhat, hogy lesz olyan kategória, ahol csak tizenhatan juthatnak ki – számolta ki az Index. Így sokkal nehezebb lesz az olimpiai kijutás a magyaroknak is, legutóbb 23-24 fős létszám is volt egy-egy súlycsoportban.

A magyar sikersportokat érinti, hogy kajak-kenuban is csavartak egyet a programon: a férfiak a négyesben már nem ezren, hanem ötszázon versenyeznek. Női kenuban két aranyérmet adnak át, egyesben kétszázon, párosban ötszázon versenyezhetnek a sportolók.

Kapás Boglárka (fotó: Tumblr)
Kapás Boglárka (fotó: Tumblr)

Vízilabdában 13 helyett 11 fős csapatokat lehet nevezni, nőknél 8 helyett 10 ország juthat ki az olimpiára. Az úszószámok közé bekerült a 800 méteres férfi és 1500 méteres női gyorsúszás, utóbbiban Kapás Boglárka éremesélyesnek számít. Újdonság a 4×100-as mix is, ahol két férfi és két nő úszhat váltóban.

Összesen 321 versenyszám lesz Tokióban az eddigi 306-hoz képest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top