Szabadidő

Robogókat sújtaná az új szmogrendelet – de kaszálnak a parkolócégek is

Tovább szigorítják a fővárosi szmogrendeletet, így várhatóan a robogókat és a kismotorokat is kitiltanák a városból, ha beüt a légszennyezés, viszont már riasztási fokozatban ingyenes lehet a tömegközlekedés.

Megtilthatja a rendszámtábla nélküli segédmotoros kerékpárok és robogók közlekedését a fővárosi városvezetés, ha a testület szerdán rábólint Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes előterjesztésére. További remek ötlet, hogy a szmogriadó miatt nem használható autóknak nem lesz ingyenes a parkolás.

Viszont a tervek szerint nemcsak a forgalomkorlátozás által érintett napokon, hanem a riasztás alatt, 0 és 24 óra között ingyenesen vehetnék igénybe a tömegközlekedést a korlátozás alá eső gépjárművek magánszemély tulajdonosai, illetve használói.

A forgalmi engedéllyel annyian utazhatnának ingyen a budapesti tömegközlekedés járművein, ahány fő szállítását a forgalmi engedély lehetővé teszi. A javaslat a MÁV-HÉV és a Volánbusz megrendelői megállapodások által érintett agglomerációs járatainak budapesti közigazgatási területen belüli szakaszaira is vonatkozik.

A szigorításról a szerdai közgyűlésen döntenek a város képviselői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top