Szabadidő

160 gyerekből lett vasutas Hűvösvölgyben

Összesen százhatvan gyermekvasutas tett ünnepélyes fogadalmat szombaton a budai kisvasút hűvösvölgyi végállomásán. A vasutasnak állt gyerekek több hónapos tanfolyamon vettek részt, hogy alkalmasak legyenek a feladatukra.

A 10-12 éves diákokat egy négy hónapos tanfolyam elvégzése után avatták vasutassá. A MÁV Zrt. szerint a fiatalok a tanfolyamokon megismerkedhettek a vasutas szakma alapjaival és a környék nevezetességeivel is.  

Az 1948 nyarán átadott, akkor még 3,2 kilométeres, ma Széchenyihegy állomás és Hűvösvölgy között közlekedő kisvasúton jelenleg körülbelül ötszáz gyerek váltja egymást a szolgálatokban. A világ leghosszabb, 11,7018 kilométeres gyermekvasútvonalán jelentős fejlesztéseket végeztek el az elmúlt időszakban. 

Az avatást követően az érdeklődők megtekinthették Hűvösvölgy állomás már üzemelő Domino 70 típusú biztosítóberendezését, és bemutattak egy frissen felújított nyári kilátókocsit is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top