Szabadidő

Életében először kap gyümölcsöt a bébidenevér, és megolvad tőle a szíved

A denevérektől a legtöbb ember retteg, de legalábbis tart, pedig ezek a jószágok nagyon hasznosak, emellett pedig rendkívül cukik is tudnak lenni. Jó példa erre a mindössze 6 hetes kis Asha, aki életében először kóstolhat gyümölcsöt.

Asha valójában a denevérek egyik alfajába, a repülő kutyák közé tartozik, de ez mit sem von le abból, hogy mennyire aranyos, sőt! A kis állatot elárvultan találták meg, és a vadonban biztos pusztulás várt volna rá. Szerencsére azonban ma már egy denevérgondozó vigyáz rá, így Asha szépen fejlődik.

Az apróság viszonylag későn született, a repülő kutyák ugyanis jellemzően korábban hozzák világra kicsinyeiket. Ashát ezért három hónapos koráig gondozzák majd, ezután pedig összeszoktatják más, hozzá hasonlóan későn született repülő kutyákkal. Ennek köszönhetően idővel benne is kialakulnak majd a vadonban élő társaira jellemző ösztönök.

Addig azonban sokat kell szeretgetni és kommunikálni vele, a denevérek ugyanis kolóniában élő állatok, vagyis nagy igényük van a társas érintkezésre. A gondozók 5 hónapos koruk körül engedik majd szabadon őket, ha egészségesek, és megfelelően tudnak repülni is. 

Ennyi felvezetés után pedig következzék a videó, amelyen Asha életében először fogyaszt gyümölcsöt. Gondozója apróra vágott körtedarabkákkal eteti, amelyek láthatóan (és hallhatóan) nagyon ízlenek az apróságnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top