Szabadidő

Fantasztikus időnk lesz a pünkösdi hosszú hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvégén is lehetnek helyenként enyhítő záporok, akár zivatarok is, mégis nagyrészt a napsütés lesz jellemző, 30 fok feletti maximumokkal – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Érdemes lesz a hosszú hétvégére fürdőruhát és egy esernyőt is csomagolni, ha a pihenést Magyarországon töltjük. A nyár első napjaiban és Pünkösdkor napsütés és záporok váltakozhatnak, de ez éppen ideális: mikor már éppen álmosítana a meleg, akkor frissíthet fel bennünket a jóleső eső.

Pénteken nagyjából a Győr-Békéscsaba tengelytől északkeletre derült, napos idő lesz legfeljebb kevés fátyolfelhővel. Ettől a vonaltól délnyugatra is sok napsütés várható, de a Dunántúl délnyugati részein helyenként zápor és néhány zivatar is kialakulhat. Helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 17 fok között várható. Napközben 27-31 fokig melegszik a levegő.

Szombaton északkeleten derült vagy gyengén felhős, száraz idő lesz. Másutt is legfeljebb gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, a Dunántúl nyugati és déli részén délutántól pedig csak elszórtan, a középső országrészben néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. A nappali maximumok viszont ismét 27-32 fok között alakulnak.

A vasárnapi időjárás is hasonló lesz, inkább a délutáni, esti órákban alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar, a Dunántúl északi részén pedig megerősödhet, illetve zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között várható.

Pünkösdhétfőn a többórás napsütés mellett többfelé valószínű zápor, zivatar, napközben az Alföldön 29-32, másutt 24-29 fokig melegszik majd a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top