Szabadidő

Elkerítették a fürdőzők elől a Kopaszi-gáton a szabadstrandot – frissítve

A Kopaszi-gátnál futó széles föveny a családok kedvelt nyári vízparti helye volt Budapesten, féllegálisan lehetett itt fürödni. Azonban ennek most már vége, a szabadstrandot egy kerítéssel zárták el a hűsölni vágyók elől.

A Kopaszi-gát hőerőműhöz közelebbi, dél-nyugati részén nem lehet már lemenni az öböl partjához, a homokos, löszös területre ezentúl “illetékteleneknek belépni tilos” – ez áll a magánterületet jelző táblán a szabadstrandot újonnan határoló kerítésen.

A hvg.hu azt írja, hogy ez az elzárás sok fővárosi fürdőzőt érhet kellemetlenül, mert  a Duna-öbölben nyáron rengetegen strandoltak itt, és hűsítették magukat – igaz, már korábban is egy tiltó tábla figyelmeztette az embereket. A szabadstrand mégis jól működött, kvázi féllegálisan.

A lap azt sejti, hogy a park melletti telken építkező BudaPart gigaberuházás része a hirtelen körbe kerített terület, és a hvg.hu szerint ezt támasztja alá az a levél is, amelyet a lap megkeresésére küldtek válaszul. “Az öböl ezen szakasza a BudaPart fejlesztés része, és a beruházó célja annak hasznosítása és mielőbbi megnyitása. Ennek lehetőségeit jelenleg is vizsgáljuk, amint sikerült az üzemeltetés feltételeit teljes körűen biztosítani” – írják. A területet tehát hasznosítani fogják, ami a lap szerint azt jelenti, hogy biztosan nem marad meg ebben a formájában szabadstrandnak. 

Ugyanakkor a levélben az is áll, hogy állítólag még az előző tulajdonos “biztonsági okokból” döntött a körbekerítés mellett, mert korábban nem volt üzemeltetője a “strandként funkcionáló fövenyes résznek”.

Frissítve: 

 
A BudaPart beruházásért is felelős Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. PR-kommunikációs feladatait ellátó Republic Group az alábbi közleményt küldte, hírünk megjelenését követően: 
 
“Ellentétben a cikk címével, az említett szakasz a Lágymányosi-öbölnek a korábbi időszakban sem volt megnyitva a közönség felé, a címben említett kerítés a korábbiakban is védte a területet. Néhány fürdőző azt a fürdési tilalom ellenére használta, azonban ez nem felelt meg a hatályos előírásoknak, biztonsági szabályoknak és a Park Házirendjének. Ezzel ellentétben, a beruházó célja a terület kizárólagosan pihenési célú hasznosítása és mielőbbi megnyitása. Ennek lehetőségeit jelenleg is vizsgálja, amint sikerült az üzemeltetés feltételeit teljes körűen biztosítani.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top