Szabadidő

Országszerte riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Két megyén kívül az egész ország területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai szolgálat felhőszakadás veszélye miatt. Szerdán délelőtt legyen mindenkinél esernyő!

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára, mert az ország nagy részén felhőszakadás várható.

Már az esti, éjjeli órákban is kialakulhat egy-egy zivatar az északi, északkeleti határ közelében, viszont a nagy felhőszakadásra délig várni kell. Szerdán a kora délelőtti óráktól eleinte az északi országrészben, főként a Dunántúl északi részén és az Északi-középhegység térségében, majd később az ország középső, déli harmadán is kialakulhatnak zivatarok, amelyeket nagyobb mennyiségű csapadék, viharos széllökés, valamint jégeső kísérhet. Az intenzív gócokban akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Forrás: kiderul.hu
Forrás: kiderul.hu

A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél több csapadék is hullhat.

Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatar veszélye miatt adták ki a szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 Celsius-fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top