Szabadidő

Megvették Elvis piros magánrepülőjét

Elkelt Elvis Presley egykori magánrepülője, amely harminc évig parkolt egy új-mexikói kifutópályán. A szombati kaliforniai árverésen 430 ezer dollárt, mintegy 118 millió forintot fizetett ki érte a győztes licitáló.

A piros színű, 1962-es Lockheed Jetstar kisgép eredetileg Elvis Presley és apja, Vernon Presley tulajdona volt. A repülőben ma már nincs motor és pilótafülkéje is alapos javításra szorul. A gép évtizedek óta háborítatlanul áll Roswellben egy reptéri kifutón.A GWS Auctions árverésén 430 ezer dollárt adott egy meg nem nevezett vásárló a relikviáért.

Forrás: GWS aukciósház / AP
Forrás: GWS aukciósház / AP

A repülő belső dizájnját az aukciósház szerint maga Elvis tervezte piros bársonyülésekkel és szőnyeggel, ezt azonban a gép egy korábbi tulajdonosa, Roy McKay cáfolta. A férfi a helyi televízióban nyilatkozva kijelentette, hogy amikor a gépet megvette, szürke, “koporsószerű” volt a berendezés, és ő változtatta meg. Az árverési ház szóvivője ennek ellenére kitartott saját állítása mellett, és közölte, hogy a Szövetségi Légügyi Hivatalban nyoma sincs annak, hogy valaha bármiféle belső változtatást végeztek volna a gépen.

Elvisnek több magángépe is volt. A legismertebb, a Lisa Marie a memphisi Gracelandben áll.
A rock’n’roll királya, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben hunyt el Memphisben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top