Szabadidő

Tigris elől menekülnek egy angol állatkertben – frissítve

Kiürítettek egy állatkertet az Egyesült Királyságban, mert állítólag elszabadult egy tigris, amely megsebesítette egyik gondozóját.

Délután negyed egykor riasztották a rendőröket és a mentőket is a Cambridgeshire-ben fekvő Hamerton állatkertbe, de hivatalosan nem közölték, hogy miért. A lehetséges indokok között felmerült az is, hogy egy tigris szabadult el az állatkertben. Látogatók arról számoltak be Twitteren, hogy el kellett bújniuk, illetve előtte olyan gyorsan rohanniuk, amilyen gyorsan csak tudnak.

Később az állatkert szóvivője azt közölte a nyilvánossággal, hogy nincs senki veszélyben, egyetlen állat sem szabadult el. A Sun ettől függetlenül azt írja, hogy az egyik gondozót sebesítette meg egy tigris, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A Hamerton állatkert félezer lakója között több fehér és maláj tigrist is találni.

Frissítés:

Csak este adott ki egy szűkszavú közleményt az állatkert a hatóságokkal közösen, amiben tisztázták a délutáni helyzetet. A közlemény szerint “tigris ment be egy kifutóba, ahol egy női alkalmazott tartózkodott. Sajnos az állatgondozó a helyszínen életét vesztette”. Hangsúlyozták, hogy egyetlen egy állat sem szabadult el és a látogatók nem voltak veszélyben. 

A megtámadott gondozóhoz hiába hívtak mentőhelikoptert, már nem tudták megmenteni az életét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top