Szabadidő

Mark Zuckerberg megkapta a diplomáját

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb és a világ egyik legjobb egyetemén. Zuckerberg annak idején kimaradt a Harvardról, helyette inkább belekezdett milliárdos vállalkozásába.

A Facebook alapítója csütörtökön tért vissza a Massachusetts állambeli Cambridge-ben lévő intézménybe, átvette az egyetem tiszteletbeli doktori címéről szóló oklevelét, majd ő mondta el az amerikai egyetemeken hagyományos ünnepi évzáró beszédet is. 

Mom, I always told you I'd come back and get my degree.

Mark Zuckerberg (@zuck) által megosztott bejegyzés,

Elemzők szerint Zuckerberg olyan beszédet mondott, mintha politikai pályára készülne. Például felhívta a hallgatók figyelmét arra, hogy “ne csak új munkahelyeket teremtsenek, hanem újfajta céltudatosságot is”. Kifejtette véleményét a globalizálódás veszteseivel kapcsolatban is, akik szerinte úgy érzik, hogy nem törődnek velük, emiatt befelé fordulnak. Éppen ezért fontosnak tartja leszögezni, hogy “az egyenlő esélyek” érdekében kötendő “új társadalmi szerződésre” van szükség. 

Valami baj van a mi rendszerünkkel, ha én itt hagyhatom az egyetemet és tíz év alatt milliárdokat kereshetek, miközben diákok milliói nem tudják fizetni a diákkölcsöneiket, arról nem is beszélve, hogy saját vállalkozást sem tudnak indítani

 fogalmazott. Majd azt fejtegette, hogy a mai világban a küzdelem “a szabadság, nyitottság, globális közösség és a tekintélyelvűség, a bezárkózás és a nacionalizmus” között folyik. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top