Szabadidő

Drasztikus változások jönnek a belvárosi kocsmáknál

ÚJ rendeletekkel szeretnék Budapest belsőbb kerületei szabályozni a szórakozóhelyek éjjeli nyitva tartását, ettől kevesebb zajt, szemetet és nyugodtabb éjszakákat várnak.

Budapest több kerületében is új rendeletekkel szabályoznák a szórakozóhelyek nyitva tartását – értesült a Magyar Nemzet. A kerületi vezetőknek az az álláspontjuk, hogy szükséges a változtatás, mert a lakóknak joguk van a nyugodt pihenéshez, amit a vállalkozásoknak is tiszteletben kell tartaniuk.

A IX. kerületben már egy tervezet is készült, amelynek alapján a szórakozóhelyek vasárnaptól csütörtökig 23 óráig, míg pénteken és szombaton éjfélig lehetnének nyitva. Bár a tervezet enyhébbnek tűnik a mostani szabályozásnál, az éjszakai működési engedélyt kellő indoklással bármikor bevonhatja a kerület.

Új nyitva tartási rendelettel készül a nyárra a VIII. kerület is, melynek egy korábbi verziója este tízkor bezáratná a szórakozóhelyeket, ami a helyi vendéglátósok szerint egyenértékű lenne az önkéntes boltbezárással. Úgy vélte, ha a ferencvárosihoz hasonló rendelet jönne létre a Józsefvárosban is, akkor a panaszos lakók akár meg is zsarolhatnák a vendéglátóhelyeket, hogy vagy fizetnek, vagy a jegyzőhöz fordulnak, és kezdeményezik a rövidebb nyitva tartást – írja a Magyar Nemzet.

A VI. kerület nem tervez változtatni az éjszakai nyitva tartás jelenlegi szabályozásán.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top