Szabadidő

Csúnyán rozsdásodnak a riói érmek

Több sportoló is panaszkodott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy máris rozsdásodnak a riói olimpián nyert érmeik. A NOB megígérte, kicserélik a medálokat.

Még egy év sem telt el a riói olimpia óta, máris arra panaszkodnak a sportolók, hogy az érmek rozsdásodnak.

A legtöbb kifogást az Egyesült Államokból nyújtották be, többek között Kyle Snyder és Helen Maroulis aranyérmes birkózók, Kerri Walsh Jennings bronzérmes strandröplabdázó, de az úszó- és a kosárlabda-válogatott több tagja is azt mondta, a tavaly nyáron nyert medáljaik rozsdásodnak, és a külső borítás is kezd leválni.

A riói olimpia szóvivője szerint a probléma abból adódhatott, hogy az olimpikonok leejtették vagy rosszul bántak az érmekkel. A sérüléseknél lejöhetett a lakkozás vagy megfeketedett az érem. A szóvivő szerint az összes kiosztott medál legfeljebb 6-7 százalékát érintheti a probléma. A NOB-bal együtt ígéretet tett, a panaszosoknak új érmeket küldenek. Eddig egyébként mintegy száz sportoló jelezte, hogy kéri a cserét.

Csúnyán rozsdásodnak a riói érmek

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top