Szabadidő

Fiókát nevelnek Veszprémben a világ legnagyobb baglyai – fotók

Idén is egy kis uhufiókával lepte meg a Veszprémi Állatkert dolgozóit az állatkert nagy bagolypárja. A veszprémi bagolypárnak nagy szerepe van a faj megőrzésében.

Minden évben kis bagollyal örvendezteti meg az állatkertészeket a Veszprémi Állatkert uhu tenyészpárja, ami a faj természetvédelmi státuszára való tekintettel rendkívüli jelentőségű – írja Facebook-oldalán az állatkert. Idén egy nagyfülesbagoly-fióka kelt ki a Veszprémi Állatkertben, szépen cseperedik, nevelésében mindkét szülő szerepet vállal.

Az uhu, vagy más néven a nagy fülesbagoly a világ legnagyobb bagolyfaja, Magyarországon fokozottan védett, és ritkaságnak számít, de szerencsére az itt költő párok száma lassan, de biztosan növekszik, amihez a veszprémi szaporulat is nagyban hozzájárul.

Az idén született “kis” fiókát az állatkert állatorvosa megvizsgálta, és egyedi azonosítóval, mikrocsippel látta el. 

Pihés uhu a Veszprémi Állatkertben

Az uhu jellemzően éjjel vadászik, de van néhány példány, amelyik nappal jár zsákmány után. Hallása és látása rendkívül kifinomult, zsákmányállatai között jellemzően más madarak és kisebb emlősök vannak, emberek számára megközelíthetetlen helyen szeret fészkelni.

A Veszprémi Állatkert uhufiókáját a Fejes-völgyi bagolyröpdében tekinthetik meg látogatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top