Szabadidő

Nem kap kártérítést a kigyulladt fülhallgató tulajdonosa

Nem kap kártérítést az a nő, akinek súlyos égési sérüléseket okozott a zenehallgatás közben kigyulladt fülhallgató. A nő repülőgépen utazott még márciusban, amikor a meghökkentő eset történt. A cég szerint nem a fülhallgató meghibásodása okozta a balesetet.

A Pekingből Melbourne-be tartó repülőgépen történt a szokatlan baleset. Az utas éppen zenét hallgatott, amikor szó szerint kigyulladt a fülhallgatója. Szerencsére óriási baj nem történt az esetet követően. Az éppen szunyokáló nő nyakát és haját égette meg a fülhallgató.

A pórul járt utas kártérítési kérelemmel fordult a fülhallgatót forgalmazó céghez. Az Apple a napokban azt közölte, nem fizet az okozott kár miatt, mert a tüzet a fülhallgatóba helyezett ceruzaelemek meghibásodása okozta, így a balesetért nem ő a felelős.

A nő ügyvédei azzal érvelnek, hogy a fülhallgató leírásában nem részletezték a használható elemmárkák listáját. Azt nem tudni, milyen elemeket használt az utas. Vélhetően egyszerű, no-name darabokat, amit igazolhat, hogy nem az elemek gyártóját keresték meg az ügyvédek – írja az Origo.

Nem fizet kártérítést az Apple, mert az elemek miatt gyulladt ki a fülhallgató
Nem fizet kártérítést az Apple, mert az elemek miatt gyulladt ki a fülhallgató

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top