Szabadidő

Úgy berúgott a Töltöttkáposzta Fesztiválon, hogy autót akart lopni

A kudarcba fulladt autólopás után kerékpárral is beérte volna, végül aztán kénytelen volt gyalogolni, de útközben azért betört még egy borospincébe is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rátkán 2017. május 13-án tartották a Töltöttkáposzta Fesztivált. Egy erősen ittas állapotba került tolcsvai férfi elhatározta, hogy szerez magának egy járművet, amivel haza tud jutni. Bement egy családi ház csupán riglivel zárt udvarára, és ott beült az udvaron álló autóba. Amint beindította, felébredtek a zajra a háziak, és kimentek az udvarra. A részeg tolvaj ettől úgy megijedt, hogy a hátramenetbe kapcsolt autóval akart elhajtani, de nekiütközött a ház előtetejének, amit lerombolt, mintegy 150 ezer forint kár keletkezett benne. Ezután a férfi elszaladt a helyszínről.

De továbbra sem tett le arról, hogy járművet szerezzen, ezért bement egy másik ház udvarára, és a csupán lakatfüllel beakasztott tárolóból elhozott egy elektromos meghajtású kerékpárt. Erre felült, és a kerteken keresztül, árkon-bokron áthajtva próbált hazajutni. 

Útközben bement egy újabb házba, és annak borospincéjéből mintegy tizenhétezer forint értékű bort hozott el.

Úgy berúgott a Töltöttkáposzta Fesztiválon, hogy autót akart lopni
Forrás: ugyeszseg.hu

A magas növényzetben azonban felborult a járművel, ezért otthagyta a mező közepén, és gyalog folytatta útját.

A rendőrség másnap otthonában találta meg, és őrizetbe vette. Az ügyészég az előző büntetéséből alig egy éve szabadult különös visszaeső férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A bíróság három nappal a cselekmények után a vádlottat 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top