Szabadidő

Kiszivárogtak a Facebook titkos információi

A kiszivárogtatott információkból azt is tudni lehet, mit és miért törölnek a Facebookon.

Május elején jelentette be a Facebook, 4500 moderátoruk mellett újabb 3 ezer embert alkalmaznak a közösségi oldal tartalmainak szűrésére. A kiválasztottakat kéthetes tréningen képzik, és megkapják azt a belső kézikönyvet is, amit a Facebook vezetői állítottak össze.

A titkos iratot a The Guardian megszerezte. A kiszivárogtatott dokumentumból kiderül, a moderátorok folyamatosan szűrik azokat a tartalmakat, amelyeket a felhasználók bejelentenek. Dönthetnek róla, figyelmen kívül hagyják a bejelentést vagy törlik a vitatott posztot.

A kegyetlen vagy érzéketlen bejegyzéseket megosztókat vagy kommentelőket a csapat üzenetben kérheti, távolítsák el a sértő posztot. Ha továbbra is hasonló jellegű tartalmakat tesznek közzé, átmenetileg felfüggeszthetik a fiókját.

A moderátorok szerint rendkívül fárasztó a sok millió bejelentést lekövetniük, bizony előfordul, hogy hibáznak. Akadnak közöttük, akik szorongástól szenvednek. A Facebook maga is elismerte, a moderátorok munkája valóban nem könnyű – írja a hvg.

Kiszivárogtatták a Facebook belső információit
Kiszivárogtatták a Facebook belső információit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top