Szabadidő

Parkoló épülhet a Budapest Park helyén

Újabb közkedvelt, budapesti szabadtéri szórakozóhely zárhat be. A ferencvárosi önkormányzat tartaná jó ötletnek, ha eltüntetnék a Budapest Parkot, és helyére P+R parkolót építenének.

Évekkel ezelőtt a Zöld Pardon nevű szabadtéri szórakozóhelyet azért zárták be, mert a szomszédok és a környékbeli cégek panaszkodtak a nagy zajra. Most a Budapest Parkot, a város túlsó felén található, szintén szabadtéri koncerthelyszínt nem az elégedetlen szomszédok miatt csuknák be, hanem mert parkolónak szánnák a területét. 

Az Index.hu úgy tudja, hogy a ferencvárosi önkormányzat szocialista képviselője, Pál Tibor már több beadványt is intézett a kerületi polgármesterhez annak érdekében, hogy a szórakozóhely helyett inkább autók álljanak a Soroksári út 60. szám alatt. Noha a terület fővárosi tulajdonban van, a ferencvárosi önkormányzat támogatta Pál Tibor javaslatát: dr. Bácskai János, a Fidesz–KDNP színeiben megválasztott polgármester a jegyzőkönyvek szerint már 2015. október 15-én azt mondta a javaslat vitáján, hogy azon lesznek, hogy parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha az a fiatalság rovására menne is.

Parkoló épülhet a Budapest Park helyén

A beadvány eljutott a fővároshoz is, de tavaly az olimpiai beruházásokra hivatkozva még visszautasították. Most, hogy mégsem rendez Budapest 2024-ben olimpiát, Pál Tibor ismét rákérdezett a ferencvárosi polgármesternél, hogy miért nincs parkoló a területen, amikor a Budapest Park mindössze évente négy hónapig üzemel, amúgy meg csak konténerraktár. A szocialista képviselő szerint ugyanis pont akkor, amikor a park zárva tart, tehát ősztől tavaszig, nő meg az ingázó forgalom, ezért olyankor nagy szükség lenne a P+R parkolóra.

A Budapest Park szerint azonban ezzel az elképzeléssel az a probléma, hogy egy P+R parkoló megépítése nem azt jelenti, hogy egyszerűen a színpad helyére beállnak a reggelente munkába járó autósok, hanem aszfaltozni kell, fizetőkapukat és infrastruktúrát felhúzni, ami nem férne meg a szórakozóhely már kiépített megoldásaival. Az Index kérdésére a Budapest Parknál azt mondták, hogy elvileg meg lehetne oldani, hogy minden évben lebetonozzák a táncteret, majd feltörjék, de a költségek miatt így már nem érné meg üzemeltetni a helyet. Arról már nem is beszélve, hogy a Budapest Parkban a tanítás kezdetén, szeptember elején még nagyban dübörögnek a koncertek, és ha idén a megnövekvő ingázó forgalomra hivatkozva be kellene zárni az első tanítás napi előtt a Parkot, akkor az átalakítások miatt már augusztusban le kéne mondani az összes fellépést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top