Szabadidő

Ez a Pokémon-óra soha nem lesz a tiéd

Egy svájci luxusóragyártó cég különleges, limitált példányszámú órát dob piacra, amelyen a jellegzetes japán rajzfilm szereplői láthatóak.

A nívós svájci Romain Jerome a milliárdoscsemetéket célozta meg Tourbillon Pokémon nevű órájával.

A szerkezet fekete fémházban, kézzel varrott bőrszíjjal lesz kapható, óralapján pedig a Pokémon-rajzfilmekből ismert kis lények láthatóak, középen a sárga színű főszereplővel, Pikachuval.
Az úgynevezett tourbillon egy olyan szerkezet, amely a mechanikus órák pontosságát garantálja. Ezt a Romain Jerome óráján egy tourbillonhídnak nevezett alkatrész rögzíti, amelyet a Pikachura jellemző villám formájában készítettek el. A kézzel varrott szíjra kék és sárga öltések kerültek, amelyek szintén a Pokémon színvilágát idézik.

A Tourbillon Pokémon több mint 56 millió forintos árával nem lesz tömegtermék (Fotó: RJ-Romain Jérome)
A Tourbillon Pokémon több mint 56 millió forintos árával nem lesz tömegtermék (Fotó: RJ-Romain Jérome)

Aki szeretne egy ilyen órával villantani, annak nagyon kell igyekeznie, ugyanis mindössze húsz darab készül majd a várhatóan a gyűjtők által igen keresett darabbá váló órákból. Emellett az sem árt, ha a reménybeli vásárló feltöri a legnagyobb malacperselyét, az elegáns óráért ugyanis laza 204 000 dollárt, vagyis valamivel több mint 56,3 millió forintot kell kifizetni.

Ha ez túl sok lenne, a cég ennek a töredékéért, “mindössze” 20 000 dollárért, vagyis közel 5,6 millió forintért kínálja az RJ x Pokémon nevű óráját, amelynek sárga szíja van, és a számlapon Pikachu vigyorog kedvesen.

Az RJ x Pokémonért
Az RJ x Pokémonért “csak” 5,6 milliót kell fizetni (Fotó: RJ-Romain Jerome)

A cég a Pokémon születésének 20. évfordulójára készítette el az órákat, amivel saját közleményük szerint “nemcsak egy ikon, de egy társadalmi jelenség előtt is tisztelegnek”. Az RJ Romain Jerome a Pokémont egyébként a “Z generáció egyik szimbólumának” is nevezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top