Szabadidő

Vizes vébé: méregdrága robotok segítik a tűzszerészeket

A legmodernebb robotok segítik a tűzszerészek munkáját a július 14-én kezdődő budapesti vizes világbajnokságon. Már azt is tudni lehet, milyen feladatokat látnak el az egyébként méregdrága szerkezetek.

Két, a legkorszerűbb technológiával felszerelt tűzszerész robotot szerez be a július 14-én kezdődő budapesti vizes világbajnokságra a Készenléti Rendőrség. A tűzszerészek a robotok kezelésére különleges kiképzést kapnak.

A közel 140 millió forintba kerülő robotok alkalmasak a robbanószerkezetek, valamint radioaktív szennyezést kibocsátó, úgynevezett piszkos bombák hatástalanítására is. Emberélet veszélyeztetése nélkül képesek vegyi felderítésre, és röntgenberendezésük segítségével könnyedén átvizsgálják a gyanús tárgyakat is.

A rendőrségnek eddig még soha nem volt ehhez hasonló professzionális elhárítási eszköze – írja a Magyar Hírlap az Európai Unió friss közbeszerzési értesítőjére hivatkozva.

Robotok is dolgoznak a budapesti vizes vébén

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top