Szabadidő

Holnap leszakadhat az ég, sárga riasztás van érvényben

Első fokú figyelmeztetést adott ki a szombati heves zivatarok miatt Észak-Magyarország több megyéjére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Kisalföldön heves széllökések miatt van érvényben a sárga riasztás.

Sárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra az ország több megyéjére. Heves záporokra, felhőszakadásra kell készülni Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben, míg Győr-Moson-Sopronban széllökések várhatók.

Az OMSZ szerint a felhőszakadás miatt riasztás alatt álló megyékben akár 25-30 mm meghaladó csapadék hullhat, míg a Kisalföldön 70 km/órás széllökések várhatók.

Forrás: kiderul.hu
Forrás: kiderul.hu

A heves záporokat többórás napsütés előzi meg, a gomolyfelhő-képződés a déli óráktól kezd majd felgyorsulni, és egyre több helyen alakul ki intenzív zápor és felhőszakadás.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28, de északnyugaton 20 fok is lehet.

Vasárnap tavaszias idő mellett lehetnek kisebb záporok és zivatarok, emellett többórás napsütés várható országszerte. Az északi, északnyugati szél erős, a Dunántúlon viharos lesz – írja a kiderül.hu. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top