Megtalálták az olimpiai bajnok Kovács Katalin utódját

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalinra emlékezteti az edzőjét Takács Tamara. A fiatal kajakos nemcsak tehetséges, de szereti a veszélyt is.
2017. 05. 19. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Megtalálta a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Kovács Kati utódát Fábiánné Rozsnyói Katalin. A Bors azt írja, az új tehetség Takács Tamara, a Vasas kajakosa, aki nemrégiben összezúzta a hazai élmezőnyt ötszáz és ezer méteren is. A maratoni távon ifi világbajnok lány nemcsak ígéretes sportoló, de igazán bevállalós is: a dél-afrikai edzőtáborban például védőháló nélkül úszott cápákkal, és oroszlánokat etetett. 

Edzőjében meg is hűlt a vér, írja a lap, amikor megtudta, hogy milyen társaságban úszkált Tamara. Pedig még arra is figyelmezteti, hogy óvatosan bánjon a gázpedállal, ha autót vezet. Ebből a szempontból Janics Natasára emlékezteti, aki szintén a sebesség megszállottja. 

Fábiánné Rozsnyói Katalin azt is elárulta, hogy Tamara a korábbi kiváló tanítványai közül leginkább Kovács Katalint idézi fel benne. Hozzátette, különleges lesz a 2017-es idény, ugyanis komoly harc várható a feltörekvő fiatalok között. Tamara ötszázas versenyző, de edzője ezer méteren is indítja, hogy megfelelő fizikai alapokra építhessenek. Az igazi erőfelmérő a szegedi világkupa lesz. 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus