Szabadidő

Kiderült, öngyilkos lett Chris Cornell

Tegnap jelentették be Chris Cornell, a Soundgarden zenekar 52 éves énekesének halálhírét. Ma már azt is tudni lehet, hogy a népszerű zenész öngyilkosságot követett el a zenekar turnéjának kellős közepén.

Az énekest szerdán éjjel holtan találták detroiti szállodájában. Azóta kiderült, Chris Cornell, a Soundgarden 52 éves énekese öngyilkosságot követett el.

Az amerikai rocksztárt szíjjal a nyaka küröl találták meg, a halottkém csütörtökön megállapította, a férfi felakasztotta magát.

A Seattle-ből indult Soundgarden énekeseként, dalszerzőjeként, gitárosaként Chris Cornell a kilencvenes évek grunge rock mozgalmának egyik kiépítője volt. A csapat, amelyet sokáig a Nirvana vetélytársaként emlegettek, hat stúdióalbumot készített 1988 és 2012 között. A Black Hole Sun című dalukhoz készült klip 1994-ben az egyik legtöbbet játszott felvétel volt a Music Television műsoraiban. A dal 1995-ben Grammy-díjat nyert a legjobb hard rock előadás kategóriában. Chris Cornell másik csapatával, az Audioslave-vel három lemezt készített.

Az énekest érdekelte a filantrópia, a Chris and Vicky Cornell Alapítványon keresztül támogatta az otthontalan, szegény, elhanyagolt és erőszak által fenyegetett gyerekeket.

Öngyilkos lett Chris Cornell
Öngyilkos lett Chris Cornell (fotó: Wiki)

Ha Te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top