Szabadidő

Magyar kisdiákok programoztak robotot Amerikában

Két hete a világ 108 legjobb csapatából harmadik lett Amerikában egy magyar kisdiákokból álló csapat a First Lego League döntőjében, ahol robotot programoztak.

Több, mint tizenötezer fiatal utazott április 26. és 29. között St. Louisba, hogy részt vegyen a világ egyik legnagyobb tudományos versenyén. A FIRST® Championship névre keresztelt esemény robotprogramozási és természettudományos szekciójában hazai fiatalok is indultak: Magyarországot a TövisCsapat képviselte, Európa 920 versenyzője közül jutottak be a világ 108 legjobbja közé. A döntőben, St. Louisban pedig egyenesen a dicsőséges harmadik helyig jutottak.

Magyar kisdiákok programoztak robotot Amerikában

 A verseny fő célja a jövő generációjának technikai fejlesztése volt. A digitalizáció mára a mindennapi életünk részévé vált és egyre több az olyan szakma, amely bár nem szigorúan az IT-szektorhoz tartozik, a munkafolyamatok elvégzéséhez mégis szükség van a programozói tudásra is.

A korai érzékenyítés az egyik legjobb módszer arra, hogy a jövő generációi élményalapú események keretében elsajátíthassák a programozáshoz szükséges gondolkodást és problémamegoldó képességet.  

Magyar kisdiákok programoztak robotot Amerikában

A versenyben résztvevő 9-14 éves magyar gyerekek között már van olyan, aki nem színész vagy például üzletasszony, hanem szoftverfejlesztő akar lenni, ha felnő. A TövisCsapat tagjai a budapesti Homoktövis Általános Iskola és Babits Mihály Gimnázium tanulói. Káposztásmegyeren, a Homoktövis Természetvédelmi Terület mellett fedezik fel évről évre a programozás, a csapatmunka és a kutatás örömét az SAP támogatásával – írják Facebook-oldalukon. A csapat jelenlegi tagjai: Kiss Bogi, Faragó Luca, Kiss Bálint, Nachkebia Ádám, Faragó Tamás, Barlai Dániel.

Ekkora közönség előtt szerepeltek a magyarok
Ekkora közönség előtt szerepeltek a magyarok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top