Szabadidő

Nem férnének be a repülők, a mozdonyok az új Közlekedési Múzeumba

Valószínűleg a 15 milliárd forintból megépülő új Közlekedési Múzeumba a gyűjteménynek csak egy részét viszik majd vissza, a mozdonyok, repülők, buszok máshova kerülnének.

A 24.hu információja szerint már hónapok óta folyik az ötletelés arról, hogyan alakítsák át a Liget-projekt egyik elemének eddig érvényes koncepcióját, sajtóértesülések szerint fölvetődött például, hogy mégsem építik meg az új Közlekedési Múzeum föld alá tervezett szintjeit.

Nem férnének be a repülők, mozdonyok az új Közlekedési Múzeumba

Az eredeti verzió az lett volna, hogy a tornyos-kupolás épület alá négy szint mélyen több mint 30 ezer négyzetméteres teret alakítanának ki, amelyen egy hatalmas, 350 férőhelyes nyilvános mélygarázzsal kellene osztoznia az intézménynek. A portál szerint azonban mindez nem valósulna meg, hanem a Közlekedési Múzeumhoz szervezetileg biztosan, de fizikailag nem feltétlenül tartozó “új objektumban” alakíthatnának ki teret olyan tárgyaknak, amelyek az új, felszíni épületben nem férnének el. A 24.hu úgy tudja, hogy ez egy olyan hely lenne, ahová a buszokat, mozdonyokat, repülőket is el lehetne helyezni. 

A tavaly lebontott régi épület nagyjából ötezer négyzetméteres kiállítási területet biztosított a gyűjteménynek. Az új, felszíni épületben jóval kisebb helyet kapna vissza a múzeum, ezért, ha valóban elmaradna vagy csökkenne a föld alatti bővítés, akkor az intézménynek tényleg szüksége lesz egy másik földfelszíni épületre is.

Update: A Városliget Zrt. szerda délelőtti közleménye szerint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum valóban kap egy új, a Városligeten kívüli kiállítóhelyet, “így a Ligetben újjáépülő múzeum kiállítóterekkel történő térszínt alatti bővítésére nem lesz szükség” – írják..

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top