Szabadidő

Botrány lett a Chanel négyszázezres bumerángjából

Sokak szerint a kulturális érzéketlenség magas fokát ütötte meg a Chanel, mikor több százezer forintos bumerángot dobott piacra.

Kiakadtál a Balenciaga által több százezer forintért árult IKEA-táskán? Akkor most figyelj: a Chanel most egy bumerángot dobott piacra 1432 dollárért, azaz csaknem 400 ezer forintért. A Chanel ikonikus fekete-fehér színeiben játszó bumeráng a 2017-es tavaszi-nyári kollekció része, amelyben egyébként tenisz- és pingpongszett, valamint szörfdeszka is található. Mégis egyik sporteszköz sem keltett akkora felháborodást, mint a bumeráng.

Az ausztrál gyártók adtak elsőként hangot a felháborodásuknak, hiszen így is mindent megtesznek, hogy az eredetileg ausztrál őslakosok által használt bumeráng ne olcsó, kínai másolatok formájában, hanem eredeti, helyi kézművesek munkájaként kerüljön a piacra. Szerintük a Chanel a luxusbumerángjával semmibe vette a kultúrájukat.

Botrány ide vagy oda, akad olyan ausztrál közszereplő is, aki máris büszkén mutogatja új szerzeményét a Twitteren. A Chanel pedig, bár elnézést kért, nem vonja vissza a termék értékesítését.

 Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top