Szabadidő

Először látott napfényt a kutya, amely egész életét egy pincében élte

A szaporítótól mentett uszkár egész életét egy szűk kis ketrecben töltötte. Nem csoda, hogy szabadulása után megijedt a napfénytől, de még a fűtől is.

Amikor megmentői rátaláltak, B. B., a valamikor barna uszkár egy aprócska, ám annál mocskosabb fémketrecbe zárva sírdogált a ház pincéjében. Aznap nem ő volt az egyetlen, kifejezetten szaporítási célra tartott kutya, amelyet a Humane Society of the United States állatmentői kimentettek a North Carolina-i szaporító markából.

Először látott napfényt a kutya, aki egész életét egy pincében élte

Ahogy az a The Dodo cikkéből kiderül, az állatmentőknek további 150 állatot kellett biztonságba helyezniük: mindegyikük rettenetes állapotban volt, éppúgy, mint B. B., akiről első ránézésre azt sem lehetett megállapítani, mennyi idős. “A gyulladt és duzzadt emlőiből csak arra tudtunk következtetni, hogy már tucatnyi almot a világra hozott.

B. B. nagyon aprócska volt, mikor rátaláltunk, és minden ízében reszketett” – mesélte Jessica Lauginiger a lapnak, majd hozzátette, mikor rátette a kezét B. B. ketrecére, a kutya először az ellentétes sarokba húzódott, és minden bátorságát össze kellett szednie, hogy meg merje szagolni őt.

Először látott napfényt a kutya, aki egész életét egy pincében élte

A szaporítótól mentett 150 kutya, így B. B. is a Cabarrus állatkórházba került: a félős kutyus végül itt talált gazdára is. Amikor ugyanis a kórház recepciósa, Brenda Tortoreo meglátta B. B.-t, rögtön tudta, hogy haza szeretné őt vinni. Miután B. B. megerősödött, erre is sor kerülhetett. Brenda elmondta, B. B. kezdetben minden idejét a dobozában töltötte, és rettegett: a hangoktól, a többi kutyától, a napfénytől és a fűtől is. “Egyik alkalommal kivettem a dobozából, és letettem őt a szoba közepére. Csak körözött, mintha még mindig a ketrecében lenne, nekem pedig majd megszakadt a szívem.

Először látott napfényt a kutya, aki egész életét egy pincében élte

Azóta hónapok teltek el, B. B. állapota pedig sokat javult. “Ma már rendszeresen rohangál a ház körül, és minden alkalommal úgy eszik, mintha még soha életében nem evett volna. Úgy érzem, minden nappal egy kicsit közelebb kerülünk egymáshoz. Három hete megnyalta a kezemet, a napokban pedig már az arcomat is. Boldog vagyok, hogy szemtanúja lehetek az átváltozásának, ő az én kis hercegnőm” – mondta a büszke gazdi.

Olvass még többet mentett állatokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top