Szabadidő

Hétmilliárdot hozhat az idei Sziget

A Sziget bevételeinek legnagyobb része a jegyértékesítésből folyik be.

Az idén is nyereséggel számolnak a Sziget szervezői. A fesztivál bevétele hétmilliárd forint körül alakulhat, és 10 százalékos nyereséget várnak – mondta a Világgazdaságnak Kádár Tamás, a Sziget operatív vezetője.

Hétmilliárdot hozhat az idei Sziget

Mint a lap pénteki számában megjelent cikkben írják, a bevétel legnagyobb része, mintegy 85 százaléka a jegyek értékesítéséből folyhat be, 10 százalékát teszik ki a szponzori bevételek, amihez jönnek még az egyéb források, az állami támogatás mértéke pedig nem éri el az 1 százalékot.

2017-ben már a 25. Szigetet rendezik meg, a jubileumi fesztivál költségvetése 6,3 milliárd forint. A tavalyi Szigetet mintegy 5,7 milliárd forintból sikerült kihozni, vagyis idén nagyjából 12 százalékkal növekednek a kiadások. A költségek körülbelül felét a programok viszik el, 40 százalékot az üzemeltetési és technikai kiadások, 10 százalékot pedig a különböző szolgáltatások  tette hozzá Kádár Tamás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top