Szabadidő

Ellopták a Harry Potter kézzel írt előzményét

Egy betörés során került tolvajkézre az a két oldalán teleírt levezőlap, amelyen a Harry Potter előzménytörténetének egy részlete szerepelt.

Az A5-ös méretű kéziratot egy jótékonysági aukción adták el kilenc évvel ezelőtt 25 ezer fontért – írja a BBC. A cím nélküli, 800 szavas történet Harry Potter megszületése előtt három évvel játszódik, akkor, amikor még Harry apja, James Potter és későbbi keresztapja Sirius Black tinédzserek voltak. A novella James Potter és Black kisebb bajkeveréséről szól, amikor a két varázslótanonc összetűzésbe keveredett két mugli rendőrrel, és egy jó kis motoros üldözést követően sikerült meglépniük a seprűnyelükön.

A kéziratnak több ékszerrel együtt április 13 és 24. között veszett nyoma Birminghamben egy betörés alkalmával – közölte a rendőrség. 

J.K. Rowling a hatóságok üzenetét közvetítve maga is arra kérte Twitteren a követőit, hogy ha véletlen találkoznának a kézirattal, semmiképpen se vegyék azt meg, hanem csak értesítsék a rendőrséget, mert az már egy írókat támogató alapítvány tulajdona.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top