Szabadidő

Kamu volt a pornósztár cápatámadásos videója

Múlt héten került fel a YouTube-ra, és ma már közel 15 milliós nézettségnél jár az a videó, amelyen egy amerikai pornószínésznőt – állítólag – megharap egy cápa. Több szakértő is vitatja azonban a képsorok hitelességét.

A CamSoda nevű oldal Molly Cavalli pornószínésznővel forgatott egy videót, amelyben az látható, hogy a nő cápák közé merül le egy csónakról a vízbe lógatott ketrecben. Akinek az idegei bírják, megnézheti az alábbi videón. Körülbelül az 50. másodpercnél látszik, hogy Cavalli megijed, majd sietve kimászik a ketrecből, közben vér(nek látszó) vörös folyadék árad szét a ketrecből. A videón a nő lábán lévő csúnya seb is látható, amelyet Cavalli elmondása szerint 20 öltéssel kellett összevarrni.

Ez eddig nem adna okot a gyanakvásra, azonban a cápás merülésekre szakosodott Florida Shark Diving nevű cég tulajdonosa, Bryce Rohrer azt állítja, a CamSoda munkatársai és Cavalli is megkeresték a videó forgatása előtt két hónappal, és a segítségét akarták kérni egy olyan kisfilm elkészítésében, amely egy álcápaharapást ábrázol és mint ilyen, biztos, hogy virálisan terjed majd az interneten.

Az állítólagos cápatámadás előtti másodpercek - a harapás maga nem látható (Fotó: Youtube)
Az állítólagos cápatámadás előtti másodpercek – a harapás maga nem látható (Fotó: Youtube)

A Palm Beach Post című lap szerint Rohrer azt is elmondta, hogy Cavalli olyan fotókat küldött át neki, amelyeken cápatámadást imitáló, a speciális effekteken dolgozó filmesek által használt protézisek és sminkek voltak láthatóak. Rohrer szerint cége egyből megtagadta az együttműködést, ők ugyanis “be akarják mutatni a cápák fontosságát, nem pedig démonizálni akarják a tengeri ragadozókat”.

A Palm Beach Post le is közölte azt a képet, amelyet Rohrer Cavalli állítólagos üzenetéről készített. A kép kísértetiesen hasonlít arra a sérülésre, ami a fenti videón is látható. Az üzenet szövege a következő: “csak meg akartam mutatni, hogy milyen lenne a harapás. Inkább csak egy kis karcolás. Ezt ma csináltuk, miközben veled beszéltem. Tudom, hogy szeretitek a cápákat és nem akarjátok negatív fényben feltüntetni őket…”

Az üzenet, amit Cavalli Rohrernek küldött a videó forgatása előtt (Fotó: Bryce Rohrer)
Az üzenet, amit Cavalli Rohrernek küldött a videó forgatása előtt (Fotó: Bryce Rohrer)

Ha ez nem lenne elég, az amerikai lap több olyan szakértővel is beszélt, akik otthonosan mozognak a cápaharapások világában. Mindannyian cáfolták, hogy a Cavalli lábán látható sérülést cápa okozta volna.

“Egy ilyen mély seb esetén több párhuzamos sérülést is látnunk kellene, amelyet a cápa többi foga okozott” – mondta Stephen Kajiura, a Florida Atlantic University cápakutatója, a lapnak nyilatkozva. “Valószínűbbnek tűnik, hogy a ketrec széle vághatta meg a lábát, amit a cápákra fogtak a népszerűség érdekében.”

Ez is elképzelhető azonban, és a fentiek alapján még ennél is nagyobb az esélye, hogy Cavalli és a CamSoda stábja meghamisították a videót, hiszen korábban éppen ezt kérték Rohrer cégétől. A Palm Beach Post megkereste a pornószínésznőt és a CamSodát is, ők azonban 24 óra elteltével sem reagáltak az újság kérdéseire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top