Szabadidő

Vadászokkal barátkoztak az őzek – videó

Az egyik őz még a vadászpuska csövét is megnyalogatta.

A Hendrick megyében a hét végén történt szokatlan találkozást videofelvétel örökíti meg. Ezen látható, amint két fiatal őz közelít meg két, az aljnövényzetben rejtőzködő, terepszínű ruhát viselő vadpulykavadászt. Az egyik őz különösen közel merészkedik, megnyalogatja az egyik vadász puskájának a csövét, majd hagyja, hogy a férfi megsimogassa a nyakát.

A vadpulykára vadászó férfiak elmondták a helyi tévének, hogy együtt már több mint ötvenévnyi vadásztapasztalattal rendelkeznek, de eddig még hasonló sem esett meg velük. Szerintük a fiatal állatok először csatangolhattak az anyjuk nélkül, vélhetően hajtotta őket a kíváncsiság, és még nem tanulták még meg, hogy mi jelenthet veszélyt számukra.

Az őzek nagy szerencséjére az indianai vadászok csak szárnyast mentek elejteni az erdőbe. A házi pulykánál kisebb vadpulyka főleg az Egyesült Államok keleti felén és Mexikó egyes részein elterjedt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top