Szabadidő

Vizes vébé: 833 millió jut az egészségügyi ellátásra

210 orvos, 250 szakápoló és 220 önkéntes dolgozik a budapesti vizes világbajnokság egészségügyi csapatában. Az ellátásra 833 millió forintot biztosítanak.

Befejeződött a vizes világbajnokságon és az azt követő Master világbajnokságon dolgozó egészségügyi csapat kiválasztása. A teamhez 210 orvos  ebből 110 szakorvos , 220 önkéntes és 250 szakdolgozó csatlakozott, akik szabadságuk terhére vállalták a munkát.

A Világgazdaság információja szerint a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) olimpiai szintű ellátás megszervezését várja el. Azt is tudni lehet, hogy az egészségügyi csapat szakmai irányítója Merkely Béla, a városmajori klinika igazgatója lesz.

A vb egészségügyi költségvetése 833 millió forint, amelyből a Semmelweis Egyetem, az Országos Mentőszolgálat és a vízi mentők gazdálkodnak majd. Az orvosok a 6 hét alatt maximum 120, az önkéntesek és szakdolgozók 160-160 óra munkát vállalhatnak. Egy-egy műszakban több mint 100 egészségügyi dolgozó áll rendelkezésre.

A vizes világbajnokságon az orvosok óránként 8 ezer forintos munkabért kapnak, ami egy napra nettó 100 eurós (több mint 30 ezer forint) fizetésnek felel meg. A szakdolgozók óránként nettó 2 ezer forintért, az önkéntesek ingyen dolgoznak a vébé idején.

Címlapfotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top