Szabadidő

Világelső lett a miskolci múzeumi dolgozók őrült tánca – videó

Páratlan helyi és országos összefogással és eredményes kitartással a miskolci Herman Ottó Múzeum több mint 100 ezer szavazattal megnyerte a Museum Dance Off 4 verseny döntőjét!

A miskolci Herman Ottó Múzeum videója – 41 versenyző múzeumot legyőzve – megnyerte az Egyesült Államokból három éve elindult Museum Dance Off verseny idei kiírását. Tette ezt úgy, hogy a múzeum elsőként pályázott Magyarországról, illetve Kelet- és Közép-Európából.

A verseny kifejezetten kemény volt, hiszen olyan ellenfeleket, intézményeket kellett legyőzni, amelyek milliós világvárosokban, kontinensnyi országokban működnek. A végső összecsapásban egy amerikai, kanadai és egy ausztrál intézménnyel szemben diadalmaskodtak – olvasható a múzeum közleményében.

A miskolci múzeum páratlan összefogásról ír, rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, és végül az összes leadott szavazat több mint felét, egészen pontosan 100 815 voksot szereztek meg. Ezzel sikerült túlszárnyalni a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum teljesítményét. Ők egy évvel ezelőtt 79 ezer szavazattal szerezték meg az első helyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top