Szabadidő

Senki sem vitte haza a beteg kutyust az örökbefogadó napon, így is jóra fordult a sorsa

"Nagyon szomorúak voltunk, mikor az örökbefogadó nap végén egyedül Eastwood maradt gazdi nélkül" – mondta a menhely vezetője, aki nem adta fel, hogy otthont talál a nehéz sorsú ebnek.

Eastwood egy egyéves, vörös bundájú labrador retriever, aki az után került a Little Traverse Bay Humane Society elnevezésű menhelyre, hogy befogták őt a főút mellett kóborolva. “Minden bizonnyal az előző gazdái egyszerűen megszabadultak tőle a lábát és a szemét érintő rendellenességek miatt” – mondta a menhely szóvivője, Jessica Evans az ABC News amerikai hírcsatornának.

Senki sem vitte haza a beteg kutyust az örökbefogadó napon, így is jóra fordult a sorsa

Jessica beszélt arról is, hogy amikor a közelmúltban meghirdették az örökbefogadó napot a menhelyen, nagyon bíztak benne, hogy Eastwoodért is eljön majd egy szerető gazdi. Ám miközben a menhely másik 21 lakója boldog farkcsóválással tért haza új gazdájával, Eastwood maradt. Senki sem merte vállalni a beteg kutyust, tudva, hogy egy legalább 4000 dolláros műtét vár még rá.

Őszintén mondom, nagyon szomorúak voltunk Eastwood miatt a nap végén, hiszen az egészségügyi problémái ellenére is egy tündér kutya” – mondja Jessica, aki kollégáival elhatározta, nem hagyják ennyiben a dolgot, és felkutatják Eastwood új gazdáját, éljen bárhol: nemsokára közzétettek egy Facebook-posztot, amely néhány óra múlva vírusszerűen terjedni kezdett.

Rövid idő alatt több százan keresték meg a menhelyet, hogy befogadhassák Eastwoodot. Közülük a gondozók a Detroit Pistons vezetőedzőjét és feleségét, Stan és Kim Van Gundyt választották. “Nem azért döntöttünk mellettük, mert biztosan ki tudják majd fizetni Eastwood orvosi költségeit, hanem mert hat örökbefogadott cicával és egy lelenckutyussal élnek együtt.

Jessica elárulta, nagyon boldog, hogy Eastwood sorsa ilyen hamar jóra fordult. “Egy kutyusnak, akit minden bizonnyal kiraktak az út szélén, nagy boldogság, hogy ilyen jó helyre kerülhet.”

Olvass még többet örökbefogadott kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top