Szabadidő

Két évig egy dobozban élt, most először lát leveleket az orangután – videó

A négyéves orangután az elmúlt két évet egy egyszer egy méteres fadobozban töltötte, elzárva a külvilágtól. Szabadulása után, meg kell tanulnia mindent, amit egy ilyen idős orangutánnak tudnia kell.

Kotapot csak ezt követően engedhetik vissza az International Animal Rescue munkatársai a vadonba, addig ugyanis félő, hogy elpusztul. A fiatal orangután – ellentétben a kortársaival – nem tud biztonságos fekhelyet készíteni magának a fákon, sőt, fogalma sincs róla, melyik a biztonságos és a veszélyes táplálék.

Mindezt azért, mert jóformán egész kölyökkorát emberek között, egy lezárt, egyszer egy méteres dobozban töltötte. Gazdája, Baco, akiktől az állatmentők vették el Kotapot, azt mondja, egy otthonához közeli piacon botlott az árusba, aki kartondobozból árulta a kis majmot. Megsajnálta és magához vette a picit; azt gondolta, ha saját kezűleg neveli fel, megszelídítheti őt.

Ahogy Kotap nőtt, úgy lett egyre több gond vele. Baco végső elkeseredésében ácsolta neki a dobozt, hogy ne zavarja a szomszédokat, de továbbra is gazdája közelében lehessen. A fiatal orangután kizárólag nyers rizsen élt, és cukros üdítőket ivott víz helyett. “Csoda, hogy még nem pusztult bele a nem megfelelő táplálékbevitelbe” – mondta Kotap új gondozója.

Két évig egy dobozban élt, most először lát leveleket az orangután – videó

Az International Animal Rescue Borneo vezetője elárulta, Kotapot szabadulását követően egy menhelyen igyekeznek rehabilitálni, ahol több, hozzá hasonlóan sérült orangutánt nevelnek. Ezt követően, ha minden jól megy, visszaengedik őt eredeti élőhelyére.

Olvass még többet mentett vadállatokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top