Szabadidő

Kelleni fog az esernyő anyák napján

Változékony idő vár rák hétvégén. Míg szombaton a legtöbb helyen sütni fog a nap, és langyos lesz az idő, addig vasárnap már inkább az eső lesz a főszereplő az édesanyák mellett.

Péntek estétől mindenütt alábbhagy a csapadéktevékenység, ezzel egyidejűleg pedig a Dunántúlon, majd az északi országrészben a felhőzet csökkenése is elkezdődik. Időnként megélénkül az északi, északnyugati szél, átmeneti szélerősödés csak intenzívebb csapadékgócok környezetében lehet. Késő estére 11 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombat hajnalra a Dunántúlon nagy területen kiderül az ég, de emellett az északi országrészben is lehetnek már gyengén felhős körzetek. A legtöbb felhő a délkeleti, keleti tájakon maradhat, ott kisebb zápor is előfordulhat. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett a Dunántúlon valószínű a legtöbb napsütés, ott estig csapadéknak is kicsi az esélye, míg az ország más tájain a magasabbra törő gomolyfelhőkből szórványosan várható zápor, helyenként zivatar felhőszakadás kíséretében.

Forrás: kiderul.hu
Anyák napi maximumok – Forrás: kiderul.hu

Nagyobb számban a nap második felében számíthatunk csapadékra. Időnként megélénkül az északnyugati szél, átmeneti szélerősödés csak intenzívebb csapadékgócok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 14 fok között alakul, az Alföldön lesz a legenyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Vasárnap éjjel nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Az erősen felhős vagy borult égből többfelé várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél az Észak-Dunántúlon megerősödik. Anyák napján a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top