Szabadidő

Nemcsak nyáron, ősszel is fellép nálunk a Gorillaz

Idén két Gorillaz-koncert is lesz a magyar fővárosban: a Damon Albarn zeneszerző és Jamie Hewlett képregényrajzoló által kitalált, csaknem húsz éve sikeresen működő virtuális csapat a júniusi Electronic Beats fesztivál után november 13-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

A múlt héten megjelent Humanz című Gorillaz-album hét évvel követte az előzőt. A lemezt bemutató turné egy júniusi brit fesztiválfellépést követően júliustól októberig észak-amerikai és japán helyszíneken folytatódik, majd európai állmások következnek – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A Humanz Tour koncertjein a Gorillaz virtuális figurái élő zenekarral egészülnek ki, amelyben a zenei ötletgazda, a Blur zenekar frontembereként ismertté vált Damon Albarn is szerepel.

A Gorillaz június 16-án jön először Budapestre, a Telekom Electronic Beats fesztiválon egy rövid lemezbemutató promóciós fellépésre. A képregényfigurák öt hónappal később, november 13-án visszatérnek a magyar fővárosba, és élő koncertet adnak a Sportarénában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top