Szabadidő

Vajon elmossa az eső a majálist?

Nem éppen kerti sütögetős vagy kirándulóidő vár ránk a hétvégén, de legalább a május elsejei programokat nem mossa el az eső.

Pénteken országszerte borult volt az idő, több helyen esett is az eső. A nap hátralevő részében a Dunától keletre szakadozottabb lesz a felhőzet, estig nem kizárt egy-egy zivatar sem. Éjszaka csupán a nyugati határnál szakadozhat fel a felhőzet, főként keleten várható további eső, zápor. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökés is lehet. Késő estére 6 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: kiderul.hu
Szombati maximumok – Forrás: kiderul.hu

Szombat hajnalban a nyugati határnál, napközben főként a Dunántúl nyugati felén szakadozik fel a felhőzet, ott akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Az ország más területein erősen felhős, a Tiszántúlon borult lesz az ég, csupán késő délutántól csökken jelentősebben a felhőzet. Délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik a tartós eső, már csak elszórtan lehet kisebb csapadék. Az északnyugati, északi szél napközben többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, a nyugati határnál talaj menti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű – írja előrejelzésében a Kiderül.hu.

Vasárnap a Dunántúlon változóan, keleten erősen felhős idő valószínű, a több napsütésre nyugaton lehet számítani. Főként északkeleten, keleten várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, keleten meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Május elsején, hétfőn változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható. Napközben csapadék nem valószínű, estétől nyugaton eső, zápor már lehet. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik a délkeleti szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top