Szabadidő

A Heineken kimaxolta a politikai korrektséget

A Heinken új, négy és fél perces kisfilmje azt üzeni, hogy azért, mert valaki mást gondol a világról, még nem ősellenségünk, sőt működhetünk vele együtt is. Ha pedig vannak is ideológiai alapú nézeteltéréseink, akkor azokat egy sör mellett még mindig meg lehet beszélni.

Legalábbis valahogy így képzeli a Heinken a világbékét a legújabb reklámja alapján. A videó egy szpothoz képest szokatlanul hosszú, és ennek ellenére szórakoztató. A történet annyi, hogy párokba hoznak össze egymás számára teljesen idegen embereket, akik az olyan kérdések kapcsán, mint a globális felmelegedés, a transzneműség vagy a feminizmus, gyökeresen mást gondolnak.

Anélkül, hogy tudnák egymásról, a megrögzött klímaváltozás-ellenes egy környezetvédővel kerül egy párba, a harcos feminista párja viszont azt hiszi, hogy a feminizmus a férfiutálatról szól. A párok tagjainak együtt kell működniük egymással, össze kell rakniuk egy bárpultot, majd pár percnyi ismeretség után fel kell sorolniuk, hogy mi közös bennük. Csak ezután vetítik le nekik a kisfilmet, amelyben mindegyikőjük őszintén vall a saját nézeteiről. Ha pedig ez nem veszi el a kedvüket egymástól, akkor egy üveg sör (természetesen Heineken) mellett megismerhetik a másik szempontjait. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top