Szabadidő

Osztrák rendőrök állították meg a magyar diákokat szállító, fékhibás autóbuszt

Budapestről indult, Londonba tartott a magyar diákokat szállító autóbusz. A súlyos műszaki hibás járművet az osztrák hatóságok Hegyeshalomnál állították meg.

A magyar diákokkal teli autóbuszt hétfőn a hegyeshalmi határon ellenőrizte az osztrák hatóság. A fékhiba mellett a jármű kormányműve sem működött megfelelően, ezért az autóbuszt az osztrákok nem engedték tovább. A rendőrség aznap az ASFINAG, az osztrák autópálya-fenntartó műszaki szakértőivel ellenőrizte az autóbuszok és a tehergépjárművek műszaki állapotát.

Az Autószektor információi szerint a Budapestről indult autóbusz mellett a tartományi közlekedési hatóság vezetője kirívó példaként emített egy szintén Magyarország felől érkezett, veszélyes anyagot szállító tartálykocsit, amelyen az ellenőrzés során repedést találtak.

Egyik jármű sem folytathatta útját, mellettük hétfőn további 27 műszaki hibás jármű rendszámát vonták be az osztrák-magyar határon.

Magyar diákokat szállító, műszaki hibás autóbuszt állítottak meg a határon

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top