Szabadidő

Már futkározik a legkisebb állatkerti zebracsikó – fotó

Nagyokat szaladgál és hancúrozik a kifutóban az Állatkert legifjabb zebrája. A csikó április 15-én született, és szép időben kora délutánonként már a kifutóba is kiengedik a gondozók.

A Tina nevű kanca április 15-én hozta világra a kiscsikót, akit a nagyközönség eddig nem sokat láthatott, hiszen az istállóban az első időszakban nem látogathatók az állatok (az anyaállatnak teljes nyugalomra van szüksége), a kifutóra való kiengedést pedig a kedvezőtlen időjárás napokig nem tette lehetővé – áll az Állatkert közleményében.

Időközben valamivel melegebbre fordult az idő, és persze a kicsi is sokat erősödött, így már nincs akadálya annak, hogy legalább a nap egy részében a kifutóra is kiengedjék a zebrákat. A csikó láthatóan élvezi a kifutót: nagyokat hancúrozik és nyargalászik. Amikor pedig elfárad és megéhezik, tüstént visszabaktat az anyaállathoz néhány korty tejért.

Már futkározik a legkisebb állatkerti zebracsikó – fotó

A nemrégiben született kicsi egyelőre még nem kapott nevet, de azt már sikerült megállapítani, hogy nőstény állatról van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top