Szabadidő

Ilyen lesz idén a magyarérettségi

Az idei évtől jelentősen változik a középszintű magyarérettségi előírása. Annyit máris elárulhatunk, a diákoknak csöppet sem lesz egyszerű dolguk.

A 2017-ben érettségizőknek a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan szövegértési feladatsort is meg kell oldaniuk. A szöveg valamivel rövidebb, 700-1000 szavas, mint az előző években.

Az Eduline megtudta, az írásbeli feladatok első részének megoldására 90 percet kapnak a diákok, a szövegértési feladatsort ugyanis két szövegalkotási feladat követi. A magyarérettségi első részében az érvelés és a gyakorlati szövegalkotás közül választhatnak majd a diákok, az egyik feladatot kell kötelezően megoldaniuk egy 120-200 szavas esszé elkészítésével.

A 2017-es magyarérettségi második részében két műértelmező szövegalkotási feladat található, a 400-800 szavas esszé megírására 150 perc áll majd az érettségiző diákok rendelkezésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top